Vitlök och oreganokryddad Dancing Chicken

Du behöver:

4 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
1 tsk flingsalt
0,5 tsk chilipulver
1 msk raps eller majsolja
2 tsk färsk saft från lime
1 helt tinad gödkyckling alt majskyckling
1 flaska gott öl.

Gör så här:

Krossa vitlöken, oreganon, salt och chili i en mortel till en fin pasta. Tillsätt olja och limesaften, blanda ordentligt.

Gnid in kycklingen i kryddblandningen utvändigt och invändigt, stoppa i plastpåse och marinera i kyl 4-6 timmar.

Tag sedan ut kycklingen ur kylen och låt den bli rumstempererad.

Fyll ett Fumus Dancing Chicken grillrör till hälften med öl och trä på den rumstempererade kycklingen.

Grädda i grill med lock (indirekt grillning) 150-175 grader i 1.5 – 2 timmar eller i ugn, (varmluftsugn går snabbare, ca 1 timme).

.