Whiskey och Honungsmarinerade - Plankgrillade päron

8 portioner

Du behöver:

2 dl God Whiskey
125 mL Honung
Nymald svartpeppar
Färsk muskot
4 Stora mogna päron som delas I halvor
15 mL Färskpressad Citronsaft
Vispad grädde smaksatt med Amarettolikör eller äkta vaniljglass
8 Dessertskålar
1st Grillplanka av Ceder
1st Grill med lock


Blötlägg plankan någon timme

I en såspanna, koka upp Whiskey, honung, krydda med svartpeppar och muskot, minska värmen och låt blandningen småkoka tills vätskan reducerats till hälften, låt svalna.

Lägg päronen i en liten skål, pensla på citronsaften och häll nästan hela Whiskey-honungsblandningen över päronen, låt marineras i en timme.

Förbered grillen med kol eller briketter alt. Förvärm gasolgrillen. Lägg plankan på grillgallret och stäng locket på grillen, låt plankan hettas upp ordentligt så den börjar avge rök, ta sedan försiktigt ut plankan igen. Placera päronhalvorna på plankan, lägg tillbaka på grillgallret och baka päronhalvorna på plankan i ca 5 minuter eller tills de blivit varma och mjuka, låt dem gärna få lite färg, se upp så inte grillplankan börjar brinna.

Lägg genast upp i dessertskålar, garnera med likörgrädden eller vaniljglass, ringla över lita av den kvarvarande Whiske-honungsblandningen, lägg på några blad mynta och servera omedelbart

Smaklig måltid