Helgrillad kalkon



Då var det dags att ta sig ann kalkonen som legat i
frysen hela sommaren. Inga krångligheter, kalkon,
rimmat sidfläsk och kryddor.


Jag valde att sätta fast den på ett spett som roterar
automatiskt i grillen men det går lika bra att grilla den
Indirekt på grillen.


Kalkonen är nu fylld med det rimmade fläsket,
hopsydd med bomullstråd, ingniden med olja,
grillkrydda, lime samt fastsatt på spettet. Notera
att både vingarna och benen också är hopknutna.


Jag fick plocka bort grillgallren för att få plats med
fågeln, en långpanna tar hand om den goda skyn
som bildas. Min Landmanngrill är försedd med en
vertikalbrännare som syns i bakkant, det underlättar
mycket då man kör med roterande grillspett, om den
saknades skulle jag tända de två yttre brännarna
i stället som syns på båda sidor om långpannan.


Ca 2 timmar senare är kalkonen klar, köttemperaturen
är nu ca 70 grader men stiger ytterligare någon grad innan
man skär upp den, skyn blandas med vatten och reds
till en sås. Det rimmade sidfläsket smaksätter och undviker
att kalkonen blir allt för torr på utsidan.


Klart! Servera med rostade rotfrukter.