Grillad lax på Planka



En succé med överraskande smak och arom. något att imponera på dina
gäster med och som vem som helst klarar av.

Du behöver:

Grill med lock
Grillplanka av Ceder eller Al

Ingredienser:

Filead laxsida i lämplig storlek
Salt
Peppar (citronpeppar)
Dill

Gör så här:

Blötlägg plankan i minst en timme före användande.
Lägg fiskfilén på plankan men skinnsidan nedåt.
Krydda och salta fisken efter tycke
Placera plankan på galler över kolet/briketterna i grillen.
För gasolgrill placeras plankan på gallret ovanför någon av brännarna.
Sätt på locket och låt grillas i ca 15-20 minuter

Träet i plankan kommer att ge en behaglig smak på fisken



Tänk på:

Att glöden kan göra så att brädan kolar, reglera ventilen på locket så
att temperaturen inte blir allt för hög. Fisken kan serveras direkt från
plankan om man placerar den på lämpligt underlag t.ex. glasbricka eller plåt.
Brädan avger också stark arom i rummet som förhöjer smaken ytterligare.

Variation:

Använd en kortare planka.
Spritsa några klickar potatismos på plankan och lägg på några bitar grillad paprika i slutet av grilltiden.
Servera som komplett måltid eller förrätt.

Smaklig måltid.