Grillade grönsaker

Före du börjar:
Salta grönsakerna, gärna med havssalt eller bergsalt, pensla med örtmarinad, oliv eller nötolja, strö gärna över lite färska örtkryddor.

Majskolvar
Kokta (tinade frysta eller konserverade), grillas hela eller i delar, ca 15 minuter

Squash
Skärs i 2cm tjocka skivor, grillas 4-5 minuter

Aubergine
Skärs i 2 cm tjocka skivor som saltas innan så att vattnet dras ur dem. Grilla 4-5 minuter

Champinjoner
Grillas hela eller delade i ca 2-3 minuter

Lök
Delas i halvor eller klyftor och grillas ca 10 minuter, även hela smålökar kan grillas men blir snabbare klara om de förkokas.

Vitlök
Färsk vitlök grillas hela genom att skära bort blasten och en bit av toppen och sedan lindas in i folie, placera paketet på glöden 15-20 minuter. Känn med en sticka att löken mjuknat, gräv ur klyftorna och avnjut med riktigt smör och salt.

Smaklig måltid