Full rulle i grillen!

Grilla Karré eller kotlett på bit på ett helt nytt sätt!

 

Du behöver:
En benfri kotlett eller karré på bit
Grillkrydda
Bacon
Bomullssnöre


Låt Karrén eller Kotletten bli rumstempererad


Skär ut hela steken till en tunn lång skiva, ca 1-1,5 cm tjock


Krydda med din favoritkrydda och lägg baconskivor som bilden visar


Rulla ihop steken till en stor rulle


Knyt ihop och lägg steken på ett galler, med fördel på Fumus
DroppStopp
eller på grillgallret i grillen med folie under.


Steken skall grillas indirekt d.v.s. att briketter/kol endast
placeras på halva grillytan som bilden visar, i gasolgrill med
t.ex. 3 brännare placeras steken ovanför den mittersta
brännaren med endast de 2 yttre tända. Det tar ca 2-3 timmar
för steken att uppnå rätt innertemperatur (75 grader).
Använd Fumus Rökflis några gånger under grillningen, t.ex.
Äpple eller körsbär som ger en fantastisk smak och färg.


Prova detta i sommar!

Smaklig måltid