Den godaste fläskfilén

Det är receptet ger ett fantastiskt resultat, det enda som är lite jobbigt, men värt besväret är att blanda ihop torrmarinaden (rubber).

Gör så här:
Använd färsk fläskfilé.
Skär i 2 delar.
Blanda följande kryddblandning (universums godaste torrmarinad)
Förvara det som blir över i en burk för du lär använda detta flera gånger när du väl provat. Observera att blandningen innehåller en hel del socker så du kan inte grilla köttet över glöden.

Marinaden:
1,25 dl socker
1 dl finkornigt salt utan jod
1,25 dl farinsocker
2,5 msk chilipulver
1,5 msk spiskummin
2 tsk kajennpeppar
2 tsk nymalen svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver

Torka fläskfiléerna torra med hushållspapper.
Gnid in filéerna med kryddblandningen, ta inte för mycket.

Förbered grillen för indirekt grillning.
Lägg filéerna på galler vid sidan om glöden och grilla med locket på i ca 45 minuter.
Strö bitar av Ceder eller Al på glöden några gånger under grillningen, undvik att lyfta på locket i onödan.

Om man klämmer lite på filéerna med en grilltång så känner man när de är klara, de skall kännas stumma/fasta.

Undvik att skära i dem då köttsaften snabbt rinner ut.
låt filéerna vila innan du skär upp och serverar.

Servera t.ex. med potatisgratäng och sallad

Smaklig måltid