Boktipset

Tyvärr så finns inte så många bra och inspirerande grillkokböcker producerade i Sverige utan man får söka sig till USA där det finns en uppsjö av bra böcker. Böckerna går givetvis att beställa via olika bokbutiker på nätet.
Dessa 2 böcker köpte jag med mig hem vid min senaste resa till USA:

The plank grilling cookbook 149s
Weber´s charcoal grilling 256s
The plank grilling cookbook (2006) ISBN: 1-57061-474-1

En bok för er som upptäckt att man med fördel gör extra goda rätter I sin grill med hjälp av träplankor av ex. Ceder, Al, Ek.

Boken är på engelska och har 149 sidor (ca 80 recept). Mittuppslag med fina färgbilder finns i övrigt enbart text. Boken beskriver historik och fakta kring användandet av plankor vid grillning.

Ca 80 recept finns beskrivna, ett av recepten som jag tyckte var extra spännande var pizza på al eller ekplanka.

Weber´s charcoal grilling, the art of cooking with live fire (2007) ISBN-13: 978-0-376-02047-5

Detta är en fantastisk bok om grillning, fungerar givetvis bra även om du inte äger en Webergrill. Boken är på engelska, har 256 sidor och 115 recept med otroligt fina färgbilder med tydlig beskrivning.
Denna bok kan jag verkligen rekommendera då den vänder sig både till nybörjaren och grillproffset. Lär dig grilla kyckling på burk, ”dancing chicken” som vi kallar den eller förbered och grilla dina bästa baby back ribbs, lär dig krydda med trä på glöden och mycket mer.

Boken innehåller massor av illustrationer, allt från hur du förbereder sin grill för direkt eller indirekt grillning till hur man putsar kött etc.