Bakad potatis i grillen

Det går faktiskt utmärkt att baka potatis i en grill med lock, ladda ordentligt med briketter då bakningen tar ca en timme. Placera potatisarna på sidan om glöden på en bit folie, baka i ca 1 timme, känn med en sticka när potatisen är färdig, vrid potatisen då och då så bakas den jämnare.

Tips:
tillsätt gärna någon smaksättare i briketterna i slutet av bakningen, använd Mesquite, Hickory, Al eller varför inte ett knippe enris, det sätter extra piff på smaken.

Tips på fyllningar, räcker till vardera 4 stora potatisar

Fisk eller skaldjursfyllning

Blanda:
1 dl majonnäs
1 dl Crème Fraiche eller gräddfil
0,5 dl finhackad gul lök
2 kokta och hackade ägg
0,5 dl finhackad dill och gräslök
små bitar av tillagad fisk eller kokta
skaldjur, t.ex. lax, makrill, räkor, musslor
salt och peppar

Köttfyllning

Blanda:
1 dl majonnäs
1 dl Crème Fraiche eller gräddfil
1 dl finhackad gul lök
2 dl hackad paprika i blandade färger
1 dl strimlad purjolök
1 tsk fransk senap
strimlor av t.ex. rökt skinka, kyckling, kassler
salt, peppar

Smaklig måltid