Möra Baby Back Ribs som smälter i munnen

Förberedelsetid med marinering ca 10 timmar

Du behöver:

Portionsbitar av Baby back ribs (finns i välsorterade köttbutiker) Alt. Kan vanliga tunna revbensspjäll användas.

1 flaska av din favorit barbecuesås, gärna med lite rökig smak.

Gör så här:

Pensla/spraya vegetabilisk olja på båda sidor på spjället, lägg det sedan
i en rejäl bit ugnsfolie. Häll barbecuesås över köttet och försegla foliepaketet ordentligt, låt köttet marineras i kylskåp över natten (minst 8 timmar).

Förbered grillen för indirekt grillning och använd kvalitetsbriketter som glöder
länge. Lägg foliepaketen på gallret vid sidan av glöden, lägg på locket och grilla i ca
2,5 timmar. (Försök att hålla ca 150°)

Servera med tjocka potatisstrimlor och Cole Slaw

Ps, spjällen går givetvis bra att göra i ugnen, 150° 2,5 timmar

Smaklig måltid